Nieuws

  Hoofdstuk IV beschikbaar in Mediris Recipe

  2023/02/15

  Vorige maand kondigden we aan dat Mediris de accreditatie behaalde voor de eHealth-toepassing hoofdstuk IV.

  Terug

  Hoofdstuk IV beschikbaar in Mediris Recipe

  Vorige maand kondigden we aan dat Mediris de accreditatie behaalde voor de eHealth-toepassing hoofdstuk IV. Vandaag zijn we zeer blij u te kunnen melden dat deze functionaliteit intussen beschikbaar is in Mediris Recipe. 

  Wat is hoofdstuk IV?

  Verschillende geneesmiddelen worden enkel terugbetaald na de goedkeuring van een adviserende geneesheer van de verzekeringsinstelling. Dit systeem is de terugbetaling in hoofdstuk IV. Vroeger was de aanvraag voor terugbetaling van zulke medicatie enkel mogelijk met papieren formulieren, maar vanaf nu kan het dus ook digitaal via Mediris Recipe. 

  Dankzij deze integratie kan u als arts de lopende akkoorden digitaal raadplegen in Mediris Recipe. Als u relevante medicatie voorschrijft zal Mediris Recipe u meteen aangeven of er al een lopend akkoord is. Ook kan u een nieuw akkoord aanvragen waarna u onmiddelijk een antwoord krijgt van de mutualiteit: een akkoord, een weigering of de melding dat de aanvraag in behandeling is bij de adviserende geneesheer.

  Voordelen

  • Het beheren van alle aanvragen verloopt vlotter door een duidelijk overzicht van alle aanvragen per patiënt. 
  • Daarnaast hoeft u geen gebruik meer te maken van de papieren documenten waardoor u op eender welke locatie een aanvraag kan indienen, zolang u over een internetverbinding beschikt.  
  • Doordat alles digitaal verloopt, hoeft u geen tijd meer te spenderen aan het verzenden van de documenten.  
  • De digitale aanvragen worden prioritair behandeld ten opzichte van de papieren aanvragen.   

  Voorbereiding

  Om de akkoorden te kunnen aanvragen en raadplegen dient u een therapeutische relatie te hebben met de patiënt. Is dat nog niet het geval, dan kan u deze rechtstreeks in Mediris aanmaken door de eID van de patiënt naar het scherm te slepen of door manueel het kaartnummer van de eID in te geven. 

  Als u nog geen gebruik maakt van Mediris Recipe of als u meer informatie wenst nodigen wij u graag uit om deel te nemen aan ons webinar op 28 februari. Hier komt u alles te weten over hoofdstuk IV en hoe het Mediris-platform u hierbij kan helpen. Ook als u niet live kan deelnemen is het nuttig om u in te schrijven. We bezorgen u achteraf de opname.

  MediPortal

  Molenbergstraat 94A
  2840 Rumst

  Contactgegevens