Nieuws

    MediPortal behaalt ISO 27001-certificering

    2024/09/10

    Bij MediPortal zijn we trots om aan te kondigen dat we nu officieel ISO 27001-gecertificeerd zijn!

    Terug

    MediPortal behaalt ISO 27001-certificering: Wat betekent dit voor u?

    Bij MediPortal zijn we trots om aan te kondigen dat we nu officieel ISO 27001-gecertificeerd zijn! Deze mijlpaal is een bewijs van onze voortdurende inzet om de hoogste normen op het gebied van informatiebeveiliging te handhaven en onze klanten de best mogelijke service te bieden. 

    Maar wat betekent dit nu precies voor u? In deze blogpost leggen we uit wat de ISO 27001-certificering inhoudt, waarom deze zo belangrijk is en hoe dit bijdraagt aan onze garantie van veiligheid en betrouwbaarheid. 

    Wat is ISO 27001? 
    ISO 27001 is een internationale norm voor informatiebeveiligingsbeheer. Het stelt bedrijven in staat om een Information Security Management System (ISMS) op te zetten, te implementeren, te onderhouden en continu te verbeteren. Het doel van de norm is om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie, zoals patiëntendossiers en medische gegevens, op een veilige manier worden beheerd en beschermd tegen ongeoorloofde toegang, verlies of schade. 

    Voor meer informatie over ISO 27001 kunt u terecht op de website van Brand Compliance hier

    Waarom is deze certificering belangrijk voor MediPortal? 
    Voor MediPortal is informatiebeveiliging van het grootste belang. Onze software wordt dagelijks gebruikt door zorgprofessionals die moeten kunnen vertrouwen op een veilige en betrouwbare omgeving voor het beheren van gevoelige patiëntgegevens. 

    Door het behalen van de ISO 27001-certificering tonen we aan dat we voldoen aan de strengste eisen op het gebied van informatieveiligheid. Het certificaat bevestigt dat we beschikken over een goed doordachte aanpak voor risicobeheer, dat we voortdurend werken aan het verbeteren van onze processen en dat we klaar zijn om te reageren op eventuele dreigingen die zich in de toekomst kunnen voordoen. 

    Wat betekent dit voor onze klanten? 
    Voor onze klanten – huisartsen, specialisten, en andere zorgprofessionals – biedt de ISO 27001-certificering extra zekerheid. Het betekent dat hun patiëntgegevens en andere gevoelige informatie bij MediPortal in goede handen zijn. Dankzij onze certificering kunnen we garanderen dat we de meest actuele en robuuste beveiligingsmaatregelen hebben ingevoerd om gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, verlies en andere vormen van cybercriminaliteit. 

    Dit is essentieel in een tijd waarin de digitale transformatie snel evolueert en de risico’s op datalekken en cyberaanvallen toenemen. Wij willen ervoor zorgen dat onze klanten zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: het leveren van hoogwaardige zorg aan hun patiënten, zonder zich zorgen te hoeven maken over de veiligheid van hun gegevens. 

    Conclusie 
    Met onze nieuwe ISO 27001-certificering kunnen onze klanten erop vertrouwen dat we alles in het werk stellen om hun gegevens veilig te houden. U kan rekenen op MediPortal als een betrouwbare partner die veiligheid en vertrouwen vooropstelt. Wij blijven ons inzetten voor de hoogste veiligheidsnormen in de sector. 

    MediPortal

    Molenbergstraat 94A
    2840 Rumst

    Contactgegevens